ZAČÍNÁME
Koupila jsem Nopálový chléb od pekárny "Náš chléb" a šup s ním do ČERSTVÉHO PYTLÍKU ... Je čerstvý, kůrka měkká
DEN PRVNÍ
Chleba je čerstvý jako bych ho právě koupila v obchodě. Kůrka je krásně měkká, tak jako včera. Chleba dávám do ČERSTVÉHO PYTLÍKU na dno ukrojenou částí ☺
DEN DRUHÝ
I dnes je chleba jako čerstvě koupený, kůrka i ukrojená část je stále měkká.
DEN TŘETÍ
Dnes není co psát – chleba je jako čerstvě koupený, bez známky stárnutí
DEN ČTVRTÝ
Dnes mě napadlo přiložit naprosto čerstvý krajíc chleba - ten větší (vlevo) Oproti třídennímu je vláčnější dobře hydratovaný. Přesto testovaný chléb (krajíc vpravo) je vláčný, kůrka i vnitřní část. Je jen nepatrně pevnější, však stále velmi měkký a dobře hydratovaný.
DEN PÁTÝ
Dnes jsou vidět první známky dehydratace. Kůrka chleba je malinko pevnější, chleba je z ukrojené strany mírně dehydrovaný, čerstvě ukrojený je však stále v dobré kondici. Chleba je stále měkký a dobrý!
DEN ŠESTÝ
Dnes je kůrka tvrdší, chleba nemá žádné známky plísně, je jen mírně dehydrovaný. Ukrojená část chleba je nepatrně oschlá, ale stále v dobré kondici. Ukrojená vnitřní část je měkká.
Tedy kůrka mírně dehydrovaná, vnitřní část měkká, krájet jde lehce.
DEN SEDMÝ
ČERSTVÝ PYTLÍK zvládl 7. den! Chleba má kůrku trochu oschlou, ale vnitřní část je v pohodě. Chleba je k jídlu a strukturou jako 2. den v igelitovém pytlíku nebo utěrce. Žádné známky plísně a dehydrovaná je jen kůrka. Za mne... Toto jsem si přála, aby chléb vydržel v ČERSTVÉM PYTLÍKU sedm dní! ❤️
DEN OSMÝ
Kůrka chleba je pevnější, dehydrovaná. Vnitřní část chleba je stále stejná. Obrázek vlevo ukazuje čerstvě ukrojený krajíc a obrázek vpravo ukazuje včera ukrojenou část chleba. Rozdíl je nepatrný. Chleba je stále konzumovatelný, kůrka není až tak tvrdá.
DEN DEVÁTÝ
Dnešní den je dnem posledním. U chleba pomalu usychá kůrka, vnitřní část je však stále měkká. Zbytky chleba jsme snědli. Je splněno, po 9ti dnech není známky plísně, chleba jen dehydruje, však prvních 5 dní nebyl rozpoznatelný s čerstvým chlebem.
ČERSTVÝ PYTLÍK obstál! Chleba vydržel 9 dní bez plísně, pouze v posledních dnech s mírnou dehydratací kůrky.